Cros 10,5 KM

Distanta cros: 10,5 km
Ora start: 11:00 AM
Locație start: în fața restaurantului Casa Albă, în pădurea Băneasa
Marcaj: traseul va fi marcat cu banda alb/rosu cu logo Intersport. Va rugam sa ignorati marcajele de vopsea de pe pomi indiferent de culoare sau forma (sageti, x-uri, puncte). Ele nu ne apartin si pot indica o directie gresita. Vom folosi pe cat de mult posibil la schimbarile de directie marcajul cu banda dublat de voluntari. Chiar si asa, recomandam recunoasterea traseului pentru cei ce pot sa o faca: vezi sectiunea antrenamente.
Timp limita: 1 ora si 45 minute
Teren: 80% poteca/drum de pamant care poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze uscate sau zapada. In functie de precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu gheata sau noroi. Cu echipamentul adecvat perioadei de iarna, suprafetei de alergare (trail) si cu atentie, poti transforma aceasta experienta intr-una placuta si unica.
Puncte de hidratare: vor exista două puncte de hidratare cu apă, isotonic, ceai, fructe, ciocolată și alte bunătăți din partea Carrefour, unul in zona de start, iar al 2-lea la kilometrul 7.
Descriere traseu: pentru incalzire dar si pentru dispersarea alergatorilor inainte de intrarea ingusta in padure se inconjoara o data parculetul (650 m) situat intre restaurantul Casa Alba si Aleea Privighetorilor in sens invers acelor de ceasornic, apoi intram pe poteca pe langa terenul de baschet si locul de joaca pentru copii.
Traseul incepe apoi in partea stanga pentru putin timp dupa care se face la dreapta pentru a iesi in aleea din padure care duce spre Aleea Padina. Alergam spre Aleea Padina si imediat ce ajungem la asfalt intram in padure in partea dreapta.
Mergem inainte urmand marcajul, dupa 500 m facem stanga la 90 de grade si tinem poteca larga de 2 m pana cand ajungem intr-un drum forestier.
Acolo facem stanga si alergam spre Aleea Padina pana cand intram pe o noua poteca din partea dreapta, poteca ce face dreapta dupa 100 metri si din nou dreapta dupa alti 400 metri.
De aici, traseul are portiuni drepte de alergare pe poteca combinate cu schimbari de directie care vor fi semnalizate participantilor in timp util de catre voluntari sau marcaje vizibile. Ajungem astfel pe un frumos drum forestier mai larg si acoperit de frunze ce taie padurea pe orizontala.
Chiar inainte de casa padurarului facem stanga spre Drumul Padurea Pustnicu, iar spre capat, fara sa iesim din padure, o luam la dreapta.
Alergam acum la marginea padurii, lasam pe stanga cartierul de blocuri Greenfield si apoi, inainte de drumul Vadul Moldovei, fara sa iesim din padure, facem dreapta, directia de alergare fiind paralela cu acest drum.
Ajungem astfel la kilometrul 7 unde este si punctul de alimantare numarul 2. Aici, cele doua trasee se despart. Traseul de cros face dreapta, iar cel de semimaraton stanga. Asadar, facem dreapta pe drumul forestiar pentru 100 metri ca apoi sa intram in padure in stanga. Inca 350 metri pe poteca larga si apoi facem drepata urmand marcajul pana la kilometrul 9.
Aici ajungem in aleea asfaltata din padure. Facem dreapta si alergam aproximativ 500 metri inainte. Apoi facem stanga brusc catre Casa Alba, la iesirea din padure, nu uitati, urmeaza inca o tura de parc in sens invers celei de la plecare si gata, FINISH dupa 10,5 km! Felicitari! :)
KM DESCRIERE
0 Start
0,4 Arbitru
2,6 Arbitru
4 Arbitru
5,3 Arbitru
7 Punct alimentare / Arbitru
8 Arbitru
9 Arbitru
10 Arbitru
10,5 Finish


Zona start/finish traseu

zona eveniment