BANEASA TRAIL RUN SERIES

Despre Băneasa Trail Run Series


Băneasa Trail Run Series este o serie de evenimente de alergare în mijlocul naturii, o motivație de a te menține în formă în trei anotimpuri diferite: primăvara, toamna și iarna. Traseele urmează potecile din padurea Baneasa si padurea Tunari. Într-o zi mai linistita, in padure pot fi observate caprioare, porci mistreti, veverite, iepuri salbatici si diverse specii de pasari.

Suprafata de alergare este in proportie de 85% pamant si poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze uscate sau zapada. In functie de anotimp, precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi sau gheata. Cu echipamentul adecvat suprafetei de alergare (trail) si cu atentie poti transforma aceasta experienta intr-una placuta si unica.

Băneasa Trail Run are doua probe de alergare competitive: cros - 10,5 km si semimaraton - 21 km. La ambele probe pot participa alergatorii amatori sau profesionisti ce au implinit varsta de 18 ani.

Startul cursei are loc pe breteaua paralela cu Aleea Privighetorilor, langa Academia de Politie. (vezi harta)

Evenimentul se încheie cu un moment de socializare, unde servim masa, ascultăm muzică și ii premiem pe castigatori. Cei norocosi pot castiga unul din premiile puse in joc la tombola. Toate acestea sunt incluse in taxa de participare.

Scurt Istoric

 • 15 decembire 2012Prima editie

  Este organizată prima ediție a competitiei de către Asociatia Sport La Orice Varsta sub numele de Baneasa Trail Race. Prima editie il aduce la start pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist roman al momentului. Cursa are loc dupa o ninsoare care aduce un plus de adrenalina.
 • 14 decembrie 2013Editia a 2-a

  Asociația Trăiesc Sănătos preia stafeta organizarii cursei și aduce la start 350 de participanți, adica 100% din locurile disponibile. Se pastreaza traseul original de 10 km format dintr-o singura bucla prin padurea Baneasa. Incepe colaborarea cu Baneasa Shopping City ca partener principal al evenimentului.
 • 14 decembrie 2014Editia a 3-a

  Evenimentul isi modifica numele in Baneasa Trail Run. Se introduce o noua proba, cea de semimaraton – 21 km, iar numarul de locuri disponibile creste la 700 de alergatori, dublul numarului editiei precedente. Chiar si asa, cursa avea sa fie sold out cu mult inainte de data limita de inscriere.
 • 13 decembrie 2015Editia a 4-a

  A 4- editie Baneasa Trail Run a adus la start peste 1.000 de alergatori. Din nou, locurile disponibile s-au epuizat cu mai bine de o lună înainte de start. Băneasa Trail Run devine astfel unul din evenimentele de alergare de top din Capitala. Suntem recunoscatori alergatorilor si partenerilor deopotriva.
 • 24 aprilie 2016Editia a 5-a

  In urma numeroaselor cereri de suplimentare a locurilor, am decis sa organizam 3 editii Baneasa Trail Run in 2016. Asadar, Baneasa Spring Trail Run deschide seria edițiilor din 2016. O cursă de primăvară pe potecile pădurii, o motivație să ieși din casă și să alergi alături de prieteni.
 • 4 septembrie 2016Editia a 6-a

  Baneasa Autumn Trail Run a adus la start 1000 de participanti care s-au bucurat alergand intr-o zi calduroasa de toamna pe potecile padurii Baneasa.
 • 11 decembrie 2016Editia a 7-a

  Baneasa Winter Trail Run a fost editia cu cel mai mare numar de participanti. 1200 de alergatori au alergat pe potecile padurii Baneasa in anotimp de iarna. Seria Baneasa Trail Run continua si in 2017
 • 23 aprilie 2017Editia a 8-a

  Cea de-a doua editie de primavara Baneasa Trail Run are loc. Alergatorii au parte de un peisaj de poveste in padurea Baneasa.
 • 17 septembrie 2017Editia a 9-a

  Cu bucurie plecam in alergare pe potecile padurii Baneasa la Baneasa Autumn Trail Run. Entuziasmati de natura si motivati de gulasul care ne asteapta la finalul cursei.
 • 10 decembrie 2017Editia a 10-a

  Editia cu numarul 10 se anunta a fi epica. Peste 1400 de alergatori se inscriu la cursa, aceasta fiind editia cu cei mai multi participanti. 10.5 km sau 21 km prin padurea Baneasa, socializare si nelipsitele sarmale cu mamaliguta.
 • 15 aprilie 2018Editia a 11-a

  Ne pregatim de editia cu numarul 11 Baneasa Trail Run, dar si de o editie surpriza.


Definitia alergarii pe poteca

Alergarea pe poteca (trail-running) este o cursa deschisa tuturor, ce are loc intr-un mediu natural (munte, desert, padure sau teren plat) cu cat mai putin drum asfaltat (nu mai mult de 20% din traseul total). Terenul poate sa varieze (drum de paman, poteca in padure, poteca simpla), iar traseul trebuie marcat corespunzator (1). Cursa este ideal - dar nu necesar - sa fie parcursa autonom sau semi-autonom (2) si cu respect fata de etica sportiva, loialitate si solidaritate cu mediul inconjurator.

International Trail Running Association (ITRA)


Testimoniale

 • Este minunat ca s-au mobilizat atatia oameni sa participe la o cursa de iarna, chiar daca nu a fost zapada. Merita sa venim si la editia urmatoare!
  Florin Munteanu
 • Am participat si anul trecut la Baneasa Trail Run. Este cursa la care vin cu gasca, suntem o gasca mare de alergatori, ne plac traseul si atmosfera, suntem cu totii prieteni. De fapt, asta este Baneasa Trail Run, o cursa a prietenilor!
  Adrian Dobre
 • Traseul presarat cu voluntari la fiecare schimbare de direcție, ce ne incurajau frenetic, a fost superb. Doua sute de nebuni au crosetat printre copaci, batatorind zapada proaspata. Mai vreau!
 • Desi aveam multe motive sa ma retrag rapid de la Baneasa, atmosfera deosebita de dupa concurs m-a induplecat. BTR […] poate deveni un bun reper in calendarul competitional.
  Florin Simion
  Time Trial Running
 • Atmosfera de la antrenamente si din timpul cursei, organizarea impecabila, frumusetea traseului si nivelul ridicat al participantilor care te motiveaza sa dai mai mult sunt principalele motive pentru care imi doresc sa revin si in 2014 cand sper sa imi imbunatatesc timpul.
 • M-am bucurat de alergare pentru că peisajul era foarte frumos. De asemenea, plăcută a fost și masa la restaurantul Casa Albă unde am fost invitați după concurs. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu o mulțime de prieteni și să mai discutăm.
  Serban Damian
  Ro Club Maraton
 • A fost Baneasa Trail Race, a fost o experienta de neuitat pentru mine, atat datorita peisajului de poveste, cat si datorita faptului ca a fost prima mea alergare pe un astfel de teren si pot spune ca mi-a placut la nebunie. Singurul regret este ca au fost doar 10 kilometri. :)
 • A fost o cursa superba, cu un traseu foarte frumos, pacat de forma mea. Ma antrenez eu toata iarna si revin la anul sa ma razbun. Pana atunci, nu pot decat sa ramin cu o amintire frumoasa si cu pofta mai mare pentru alergat iarna asta…
  Gabriel Solomon
  People for Sport
 • Prietenii de la traiescsanatos.org au facut o treaba formidabila anul acesta si au ridicat stacheta organizarii foarte sus!
  Radu Milea
  Sport la Orice Varsta
 • Exista multe feluri de antrenamente care sa te ajute sa devii un alergator mai rapid si mai puternic, dar cea mai placuta si distractiva metoda este cea de a experimenta conditii noi de desfasurare, iar pentru mine Baneasa Trail Run a fost o astfel de situatie.
  Maria Rus
  Diva In Bocanci