Regulament

Regulament oficial

Acest regulament se aplica in cadrul competitiei Baneasa Trail Run, organizata de Asociatia "TRAIESC SANATOS" si Running Media Consulting srl, ce va avea loc duminica, 23 septembrie 2018.

1. CARACTERISTICILE COMPETITIEI

Baneasa Trail Run este o competitie ce se desfasoara in aer liber, traseul desfasurandu-se pe poteci si drumuri forestiere din padurea Baneasa si padurea Tunari din nordul Bucurestiului. Participantii isi pot alege una din cursele la care doresc sa participe: cros - 10,5 kilometri sau semimaraton 21 kilometri. Varsta minima pentru inscrierea in concurs este de 18 ani. Exceptie pot face tinerii cu aptitudini sportive deosebite, pentru care este necesar acordul parintilor/tutorilor, scris si semnat pe formularul de inscriere si pe declaratia de responsabilitate, care sa ateste ca acestia cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu inscrierea si participarea tanarului la concurs.

2. CONTRIBUTIA PENTRU PARTICIPARE

Contributia pentru participare pentru fiecare cursa in parte, cea de cros si cea de semimaraton, variaza in functie de numarul de locuri dupa cum urmeaza:
 • de la 1 la 100: 90 lei
 • de la 101 la 200: 100 lei
 • de la 201 la 300: 110 lei
 • de la 301: 120 lei


 • Aceasta include:

 • Kitul de concurs (numar de concurs, cip pentru cronometrare, produs de alergare, medalie finisher, alte produse)
 • Acces la punctul de revitalizare de la start/finish, km 4 (doar cu apa si isotonic), cel de la km 7,3/18,2 si 14,4 din traseu: apa, bautura energizanta, ceai cald, banane, portocale, ciocolata etc
 • Medalie finisher si diploma de participare electronica
 • Masa (o portie de gulas sau paste cu sos rosu la alegere) imediat dupa terminarea cursei
 • Fotografii usor de identificat dupa nume sau numarul de concurs prin aplicatia MySportsPhotos.
 • Dreptul de participare la tombola de dupa festivitatea de premiere pentru cei prezenti

 • 3. INSCRIERE

 • Participantii trebuie sa completeze formularul online de inscriere de pe site-ul oficial www.baneasatrailrun.ro, sectiunea "Inscrie-te" conform instructiunilor din pagina respectiva.
 • Fiecare participant semneaza la inscriere o declaratie pe proprie raspundere prin care declara ca este apt sa alerge, intelege si recunoaste riscurile de accidentare ce pot aparea pe traseu si le asuma in totalitate si va exonera de orice raspundere orgaizatorii si sponsorii evenimentului in cazul in care vor suferi orice fel de prejudiciu, accident sau deces.
 • Plata contributiei se poate face online, cu cardul bancar, sau prin transfer bancar, in functie de perioada, in maxim 3 zile lucratoare de la inscriere, conform indicatiilor din pagina de inscriere.
 • In cazul neachitarii contributiei in acest termen, procesul de inscriere trebuie reluat cu aplicarea conditiilor de la reluarea inscrierii.
 • Nu se fac inscrieri si validari la fata locului.
 • In cazul retragerii din competitie, contributia de participare nu va fi returnata.
 • Locurile sunt transmisibile unei alte persoane sau participantii se pot muta de la o cursa la alta pana la data de 18 august si numai dupa achitarea unei taxe de 20 lei/loc exclusiv online cu cardul bancar. Dupa aceasta data nu se mai pot face modificari in lista de start.

 • 4. PREMII SI CLASAMENT

 • Fiecare cursa va avea clasament propriu ce va contine timpul fiecarui alergator si locul la general precum si la categoria din care face parte. Categoriile sunt urmatoarele: 18-34 Masculin, 35+ Masculin,18-34 Feminin, 35+ Feminin.
 • Se vor acorda premii in bani pentru fiecare cursa in parte, pe categoriile de varsta, dupa cum urmeaza: locul 1: 500 lei, locul 2: 300 lei, locul 3: 100 lei. Valoarea totala a premiilor ajunge la 7200 de lei.
 • Premiile se ridica doar in ziua cursei, in intervalul alocat ceremoniei de premiere si numai personal dupa semnarea procesului verbal care contine datele de identificare ale castigatorului. Nu se pot ridica premiile ulterior.

 • 5. ECHIPAMENT RECOMANDAT

 • Bluza de alergare cu maneca lunga
 • Pantaloni alergare
 • Borseta/centura de hidratare
 • Telefon mobil functional
 • Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail
 • In functie de conditiile meteo de la start, anumite lucruri din echipamentul recomandat pot deveni obligatorii.

  6. NUMAR CONCURS

  Numarul de concurs este obligatoriu. Acesta trebuie afisat in fata, vizibil, pe toata perioada desfasurarii concursului. Numarul purtat corect va face identificarea mai usoara inclusiv pentru fotografiile de dupa cursa.

  7. CRONOMETRAREA

  Cronometrarea se va face la secunda cu ajutorul cipurilor electronice de unica folosinta aflate pe spatele numarului de concurs. Timpul pe baza caruia se va intocmi clasamentul va fi timpul brut, adica cel dintre momentul startului si trecerea liniei de finish. In masura in care va fi posibil, vom oferi alergatorilor si timpul net, adica cel dintre trecerea liniei de start si trecerea liniei de finish, insa acest timp nu va fi luat in calcul la alcatuirea clasamentului. Daca 2 concurenti alearga traseul in acelasi timp, unul va primi locul x, iar celalat locul x+1.

  8. INMANAREA KITULUI DE CONCURS

  Ridicarea kitului de concurs se va face pe baza actului de identitate si a declaratiei pe proprie raspundere semnata de catre participant Declaratia va fi trimisa fiecarui participant odata cu emailul de confirmare a inregistrarii. Kiturile vor fi inmanate exclusiv, iar ziua si orele in care va avea loc distributia kiturilor vor fi anuntate pe site-ul evenimentului in sectiunea "Info Utile > Kitul de concurs. In cazul in care participantul nu poate ajunge sa ridice kitul, declaratia trebuie semnata de participant si un martor care poate ridica si inmana kitul. "

  9. TRASEU CONCURS TRAIL

  Locație start: breteaua paralela cu Aleea privighetorilor, langa Academia de Politie, în pădurea Băneasa (zona de nord a Bucureștiului), duminica, 23 septembrie 2018, dupa cum urmeaza:

 • Semimaraton - 21 km: ora start 09.30 AM | timp limita: 3h30'
 • Cros - 10,5 km: ora start 09:30 AM | timp limita 1h45'
 • Accesul se poate face cu mașina personală sau cu autobuzul 301 (de la Piața Roman sau Piata Charles de Gaulle) pana la statia Restaurant Baneasa.

  Suprafata de alergare este in proportie de aproximativ 80% pamant si poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze. In functie de precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).

  Posturile de hidratare vor fi amplasate in zona de start/finish, la kilometrul 3,5, la kilometrul 7,3 (traseul de cros si semimaraton), respectiv 18,2 (traseul de semimaraton) si kilometrul 14,4 (traseul de semimaraton). Posturile de control vor fi amplasate la fiecare schimbare majora de directie si au ca scop observarea trecerii concurentilor dupa numarul de concurs, precum si rol de optimizare a orientarii alergatorilor.

  In semn de respect pentru mediul inconjurator, este interzisa sub orice circumstanta aruncarea resturilor, ambalajelor, paharelor sau orice alte obiecte/materiale pe traseul de concurs.

  Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in cazul in care acesta este accidentat iar continuare cursei poate duce la agravarea situatiei pentru el sau cei din jur. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa indiferent de motiv trebuie sa-i informeze imediat pe organizatori la punctele de control sau sunand la numarul de telefon aflat pe numarul de concurs.

  Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul in orice moment, modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil. Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil. In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara si/sau traseul. In caz de forta majora, prin aceasta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a evenimentului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata, se va stabili alta data pentru desfasurarea competitiei.

  10. RESPECTAREA INSTRUCTIUNILOR DE SIGURANTA

  Alergarile prin padure presupun mai multe elemente care trebuie luate în considerare astfel incat sa evitati evenimentele neplacute si sa va puteti bucura cat mai mult de eveniment. Respectarea prevederilor de siguranţă reprezinta un gest simplu si necesar.

  Daţi întotdeauna dovadă de prudenţă, traseul este unul virajat, iar alergarea prin padure presupune evitarea denivelarilor, crengilor, cioturilor, si in general a elementelor specifice unui teren accidentat. Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul unei accidentari, invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces. Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expinere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: intepaturi de viespi, interactiunea cu animale salbatice (porci mistreti, caprioare, caini etc.). Nu vă învinuiţi dacă daţi dovadă de o prudenţă care poate părea excesivă. Urmaţi-vă instinctul şi nu ezitaţi să vă faceţi apel la echipele de prim ajutor în caz că vă simţiţi rău sau aveti o stare de leşin sau sa sunaţi la numerele de urgenţă tiparite pe numarul de concurs in cazul in care observati o persoana care are nevoie de ajutor.

  In cazul in care observati un incident sau o persoana care are nevoie de ajutor anuntati acest lucru imediat la unul din numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs, si anuntati cel mai apropiat voluntar de traseu, invers directiei de alergare daca estimati ca e la mai putin de 3 minute de alergat, sau in directia de alergare. Anutarea voluntarului este extrem de importanta pentru a identifica zona din traseu unde are loc incidentul!

  Aprecierea corectă a limitelor, cât mai exact posibil, este imperativă pentru a vă gestiona efortul şi a evita să vă asumaţi riscuri. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători. Păstraţi-vă simţurile ascuţite fiti cat mai lucizi, nu parcurgeti traseul cu castile in urechi, nu veti auzi indicatiile voluntarilor. Va rugam sa nu obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii!

  Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului. Gândiţi-vă la necesarul de alimente şi la maniera în care vă veţi administra alimentaţia în timpul cursei.

  Informati-va dinainte asupra caracteristicilor traseului si poziţionarea exactă a punctelor cu rezerve alimentare şi a celor de prim ajutor. Exista cinci punte de hidratare: start, km 4, km7,3, km 14,4, km 18,2, finish. Exista 2 puncte de prim ajutor: start/finish, km 7,3/km 18,2. Tineti cont ca datorita terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, iar in unele locuri imposibila.

  Urmati intotdeauna marcajul indicat de organizatori. Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice, incercati sa evitati orice contact cu acestea. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii.

  11. DREPTURI DE AUTOR

  Prin inregistrarea in competitie, toti participantii vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, sa foloseasca si sa reproduca orice material continand declaratii sau imagini cu participantii in alergare sau nu. Organizatorii pot da aceste materiale unei terte persoane fara aprobarea participantilor; aceasta libertatea se poate exercita pe orice perioada de timp.

  12. NOTE FINALE SI PENALIZARI

  Participantii sunt obligati ca inainte de ziua evenimentului sa citeasca si sa urmeze instructiunile prezentatate in sectiunea "Info Utile > Ziua cursei" de pe site-ul evenimentului www.baneasatrailrun.ro si, de asemenea, sa asculte si sa urmeze instructiunile organizatorilor la locul de desfasurare al evenimentului.

  Prin participarea la această competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament.

  Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul www.baneasatrailrun.ro. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul www.baneasatrailrun.ro

  Aceste abateri duc la descalificare:
 • Daca numarul de concurs nu este prins pe tricou pe partea din faţă.
 • Va fi descalificat automat orice alergător care nu poartă numărul de concurs pe tricou, poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.
 • Schimbarea sau înlocuirea numărului (inclusiv în cazul pierderii) nu este permisa in ziua cursei şi nici schimbarea numerelor de concurs între alergători.
 • Ratarea unui punct de control
 • Nerespectarea regulilor competitiei
 • Comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public sau alte persoane
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, pahare sau alte obiecte/lucruri in padure
 • Prezenta la eveniment cu animale de companie care pot impiedica participantii pe traseul de alergare sau pot genera incidente in zona de eveniment.

 • Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor şi câştigătorilor la prezenta competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament şi legislaţiei în vigoare. Organizatorii nu sunt responsabili pentru nici o expunere neautorizata a informatiilor personale si confidentiale cauzate de atacuri cibernetice sau furtul de date
  Prin inscrierea la Baneasa Trail Run, participantii sunt de acord sa primeasca mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.